Dagens middag er en herlig fransk fiskerett. Sei skal stekes i pannen og poteter og brokkoli skal godgjøre seg i ovnen. Det som er særlig spesielt med sei florentine, er den deilige spinatsausen som serveres til. I vår hjemmelagde florentinesaus kombinerer vi smakene fra fisken med tomat, fløte og ost. Retten løftes med en skvett sitronsaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Sitron
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
250 g
Brokkoli
2 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/240°C (varmluft).
Del poteter i to og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir (brokkoli skal legges på den andre siden senere). Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 25-30 min, til gyllen.
Skjær brokkoli i 3 cm biter, og stilken i 2 cm biter.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Finhakk tomat.
Legg hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.
Krydre fisk på begge sider med en klype salt.
Dypp fisk i mel.
Når potetene har ca. 10 min igjen; fordel brokkoli og stilk på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt. Stek videre i 10-12 min, til møre.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Snu forsiktig. Overfør forsiktig til en tallerken.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Varm opp stekepannen (ikke vask den) til middels varme. Tilsett olivenolje om nødvendig. Stek sjalottløk i 1-2 min.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.
Rør inn tomat, spinat, grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Kok i 1-2 min, til spinaten faller sammen. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett poteter og brokkoli på tallerkener og press en stor skvett sitronsaft over.
Legg fisk over grønnsakene og topp med saus.