Dagens middag er en herlig fransk fiskerett. Sei skal stekes i pannen og poteter og rosenkål skal godgjøre seg i ovnen. Det som er særlig spesielt med sei florentine, er den deilige spinatsausen som serveres til. I vår hjemmelagde florentinesaus kombinerer vi smakene fra fisken med tomat, fløte og ost. Retten løftes med en skvett sitronsaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
150 g
Rosenkål
½ stk
Sitron
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i kvarte biter.
Fordel på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær bunnen av rosenkål og eventuelle gule blader. Del i to.
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Finhakk tomat, sjalottløk og hvitløk (eller press).
Skyll spinat.
Ha hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken. Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og dekk i mel. Sett til side på en tallerken.
Når potetene har ca. 15 min igjen, fordel rosenkål på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Sett inn i ovnen og stek videre i 10-15 min, eller til møre.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Senk til middels varme og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. Stek sjalottløk i 1-2 min, eller til blankt.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek, eller til velduftende.
Rør inn tomat, spinat, grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Kok i 1-2 min, eller til spinaten faller sammen.
Klem en skvett sitronsaft over poteter og rosenkål, og bland sammen.
Anrett poteter, rosenkål og fisk på tallerkener. Hell saus over.