Sei i søt chili- og soyasausglaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sei i søt chili- og soyasausglaze

Sei i søt chili- og soyasausglaze

med kremet agurk- og spinatsalat

Pannestekt sei er enkelt å lage, siden kjøttet på fisken er fastere sammenlignet med andre fisketyper. I vår oppskrift blander vi sammen en smaksrik glaze med søt chilisaus, soyasaus og chili som seien får godgjøre seg i. Samtidig blander vi en frisk salat med spinat og agurk i en kremet rømmedressing med ingefær og lime. Fisken serveres på en seng av luftig jasminris, og toppes med ristede sesamfrø og vårløk.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ts

Ingefær

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

5 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Lime

½ g

Chiliflak

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

1 stk

Vårløk

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier511 kcal
Energi (kj)2138 kj
Fett7.7 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater81.7 g
Sukker16 g
Protein29.7 g
Natrium12.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland dressing
2

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Halver lime.

Bland rømme, ingefær, limesaft og salt i en stor skål, og sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en liten skål.

I mellomtiden, skyll og finhakk spinat.

Skjær agurk i halvmåner.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Stek sei
4

Tørk sei med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek sei i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Tilsett saus
5

I mellomtiden, bland søt chilisaus, soyasaus, chiliflak og en klype salt og pepper i en liten skål.

Tilsett blandingen i stekepannen og fjern fra varmen. Vend sei i glaze.

Bland spinat og agurk i skålen med rømmedressing rett før servering.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris og salat på tallerkener.

Topp ris med sei.

Øs resterende glaze over sei og garner med vårløk og sesamfrø.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image