Pannestekt sei er enkelt å lage, siden kjøttet på fisken er fastere sammenlignet med andre fisketyper. I vår oppskrift blander vi sammen en smaksrik glaze med søt chilisaus, soyasaus og chili som seien får godgjøre seg i. Samtidig blander vi en frisk salat med spinat og agurk i en kremet rømmedressing med ingefær og lime. Fisken serveres på en seng av luftig jasminris, og toppes med ristede sesamfrø og vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 ts
Ingefær
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
5 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
1 stk
Lime
½ g
Chiliflak
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
1 stk
Vårløk
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
40 g
Søt chilisaus
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til fisk
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Halver lime.
Bland rømme, ingefær, limesaft og salt i en stor skål, og sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en liten skål.
I mellomtiden, skyll og finhakk spinat.
Skjær agurk i halvmåner.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Tørk sei med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sei i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, bland søt chilisaus, soyasaus, chiliflak og en klype salt og pepper i en liten skål.
Tilsett blandingen i stekepannen og fjern fra varmen. Vend sei i glaze.
Bland spinat og agurk i skålen med rømmedressing rett før servering.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og salat på tallerkener.
Topp ris med sei.
Øs resterende glaze over sei og garner med vårløk og sesamfrø.