Sellerilapper og regnbuefries
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sellerilapper og regnbuefries

Sellerilapper og regnbuefries

med grønn salat og hvitløks-creme fraiche

Kan vi friste med en frisk og fargerik vegetarrett? Vi steker lapper av knollselleri, egg, løk, urtekrydder og finrevet ost, som serveres med ovnsbakte regnbuefries av gulrot, rødbete og pastinakk. Samtidig blander vi en grønn salat med spinat, agurk og olivenolje, og topper det hele med en mild dressing av creme fraiche, dill og hvitløk.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Pastinakk

½ stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

1 pose

Dill

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

2

Egg til lapper

3 ss

Mel til lapper

½ ts

Salt til lapper

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3120 kj
Fett45.7 g
Mettet fett20.4 g
Karbohydrater61.9 g
Sukker29 g
Protein23.5 g
Natrium2281.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt), pastinakk (uskrelt) og rødbete (uskrelt) i 2 cm tykke staver.

Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke.

Bland sellerirøre
2

Finhakk persille og rødløk.

Skrell og riv knollselleri grovt.

Bland knollselleri, Hello Sunrise, grønnsaksbuljong, rødløk, persille, finrevet ost, egg, hvetemel, salt og en klype pepper i en stor skål.

Forbered grønnsaker
3

Skyll spinat.

Skjær agurk i halvmåner.

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland spinat og agurk i en stor skål.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form lapper (2 per person) av røren direkte i stekepannen med en skje, og flat ut med en stekespade.

Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Fortsett med resterende røre.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de gå i stykker.

TIPS: Bruk to stekepanner eller stek i omganger til 4P.

Bland dipp
5

I mellomtiden, bland hvitløk, dill, creme fraiche og en klype salt og pepper i en liten skål.

Tilsett olivenolje og salt i skålen med grønnsaker.

Server
6

Anrett lapper, salat og rotgrønnsaker på tallerkener.

Server med en klatt creme fraiche.