Kan vi friste med en frisk og fargerik vegetarrett? Vi steker lapper av knollselleri, egg, løk, urtekrydder og finrevet ost, som serveres med ovnsbakte regnbuefries av gulrot, rødbete og pastinakk. Samtidig blander vi en grønn salat med spinat, agurk og olivenolje, og topper det hele med en mild dressing av creme fraiche, dill og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Pastinakk
½ stk
Hvitløk
½ stk
Rødløk
2 stk
Rødbete
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
1 pose
Dill
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Gulrot
½ ts
Salt til grønnsaker
2
Egg til lapper
3 ss
Mel til lapper
½ ts
Salt til lapper
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt), pastinakk (uskrelt) og rødbete (uskrelt) i 2 cm tykke staver.
Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke.
Finhakk persille og rødløk.
Skrell og riv knollselleri grovt.
Bland knollselleri, Hello Sunrise, grønnsaksbuljong, rødløk, persille, finrevet ost, egg, hvetemel, salt og en klype pepper i en stor skål.
Skyll spinat.
Skjær agurk i halvmåner.
Finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland spinat og agurk i en stor skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form lapper (2 per person) av røren direkte i stekepannen med en skje, og flat ut med en stekespade.
Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Fortsett med resterende røre.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de gå i stykker.
TIPS: Bruk to stekepanner eller stek i omganger til 4P.
I mellomtiden, bland hvitløk, dill, creme fraiche og en klype salt og pepper i en liten skål.
Tilsett olivenolje og salt i skålen med grønnsaker.
Anrett lapper, salat og rotgrønnsaker på tallerkener.
Server med en klatt creme fraiche.