Får vi friste med sprøstekt kylling med en asiatisk tvist? Vi sesampanerer kyllingstrimler og serverer dem med ovnsbakte fries, en syrlig ingefær- og limeslaw med pak choi og laksakrydret majones som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
300 g
Kyllingbryst
25 g
Umamisaus
(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Lime
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
½ stk
Pak choi
10 ml
Sesamolje
(Inneholder Sesam)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 g
Ga-Laksa
½ ts
Salt til poteter
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, halver lime.
Riv ingefær grovt.
Bland en stor skvett limesaft og ingefær i en mellomstor skål. Sett til side.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk pak choi.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg med umamisaus i en ny dyp tallerken.
Bland panko og sesamfrø i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i hvetemel, deretter i umamiblandingen og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.
TIPS: Tilsett eventuelt ekstra olivenolje, så kyllingen ikke brenner seg fast. Stek i omganger ved behov.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland majones, Ga-laksa og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland gulrot, pak choi, sesamolje, salt og en klype pepper i skålen med ingefær rett før servering.
Anrett kyllingbryst, fries og ingefærslaw på tallerkener.
Server med en klatt Ga-laksa-majones.