Sesampanert kyllingbryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanert kyllingbryst

Sesampanert kyllingbryst

med ovnsbakte fries og Ga-laksa-majones

Får vi friste med sprøstekt kylling med en asiatisk tvist? Vi sesampanerer kyllingstrimler og serverer dem med ovnsbakte fries, en syrlig ingefær- og limeslaw med pak choi og laksakrydret majones som dipp.

Allergener:
Sesam
Soya
Hvete
Gluten
Bløtdyr
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

300 g

Kyllingbryst

25 g

Umamisaus

(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Lime

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

½ stk

Pak choi

10 ml

Sesamolje

(Inneholder Sesam)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

2 g

Ga-Laksa

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier788 kcal
Energi (kj)3297 kj
Fett32.1 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater79.4 g
Sukker10.7 g
Protein48.4 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, halver lime.

Riv ingefær grovt.

Bland en stor skvett limesaft og ingefær i en mellomstor skål. Sett til side.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk pak choi.

Paner kylling
3

Skjær hvert kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg med umamisaus i en ny dyp tallerken.

Bland panko og sesamfrø i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i hvetemel, deretter i umamiblandingen og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

TIPS: Tilsett eventuelt ekstra olivenolje, så kyllingen ikke brenner seg fast. Stek i omganger ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland majonesdipp
5

I mellomtiden, bland majones, Ga-laksa og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland gulrot, pak choi, sesamolje, salt og en klype pepper i skålen med ingefær rett før servering.

Server
6

Anrett kyllingbryst, fries og ingefærslaw på tallerkener.

Server med en klatt Ga-laksa-majones.