Sesamstekte kjøttboller av svin og storfe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamstekte kjøttboller av svin og storfe

Sesamstekte kjøttboller av svin og storfe

med karristekte udonnudler og pak choi

Hva med en asiatisk vri på den svenske klassikeren, kjøttboller? Vi vender kjøttboller av storfe og svinekjøtt i sesamfrø, og steker de gylne. Samtidig lager vi en karrisaus med soyasaus, kokosmelk og søt chilisaus, og lar udonnudler godgjøre seg i sausen til de blir gjennomvarme. Som tilbehør blander vi en salat med pak choi, gulrot og limesyltet ingefær.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Lime

90 ml

Kokosmelk

2 ts

Ingefær

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Curry-On

220 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

40 g

Søt chilisaus

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

¼ ts

Salt til sylting

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Smør til steking

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier825 kcal
Energi (kj)3452 kj
Fett44.7 g
Mettet fett21.2 g
Karbohydrater68 g
Sukker19 g
Protein35 g
Natrium102.5 mg

Framgangsmåte

Stek kjøttboller
1

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor bolle.

Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender. Dekk kjøttboller med sesamfrø og legg over på en tallerken.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels hør varme.

Stek kjøttboller, snu dem regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekte. Senk til middels varme når kjøttbollene er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Sylt ingefær
2

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.

Halver lime.

Bland ingefær, en skvett limesaft, salt og sukker i en stor skål, og sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk pak choi.

Lag karri
4

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett Curry-on og stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett soyasaus, udonnudler, kokosmelk og søt chilisaus.

Stek i 1-2 min, til noe tyknet og nudler er gjennomvarme.

Bland salat
5

Tilsett pak choi, gulrot, olivenolje og en klype salt i skålen med ingefær rett før servering. Bland godt.

Server
6

Anrett nudler og salat i dype tallerkener.

Topp nudler med kjøttboller.