Hva med en asiatisk vri på den svenske klassikeren, kjøttboller? Vi vender kjøttboller av storfe og svinekjøtt i sesamfrø, og steker de gylne. Samtidig lager vi en karrisaus med soyasaus, kokosmelk og søt chilisaus, og lar udonnudler godgjøre seg i sausen til de blir gjennomvarme. Som tilbehør blander vi en salat med pak choi, gulrot og limesyltet ingefær.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Lime
90 ml
Kokosmelk
2 ts
Ingefær
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Curry-On
220 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
¼ ts
Salt til sylting
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Smør til steking
½ ss
Olje til salat
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor bolle.
Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender. Dekk kjøttboller med sesamfrø og legg over på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels hør varme.
Stek kjøttboller, snu dem regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekte. Senk til middels varme når kjøttbollene er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.
Halver lime.
Bland ingefær, en skvett limesaft, salt og sukker i en stor skål, og sett til side.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk pak choi.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett Curry-on og stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett soyasaus, udonnudler, kokosmelk og søt chilisaus.
Stek i 1-2 min, til noe tyknet og nudler er gjennomvarme.
Tilsett pak choi, gulrot, olivenolje og en klype salt i skålen med ingefær rett før servering. Bland godt.
Anrett nudler og salat i dype tallerkener.
Topp nudler med kjøttboller.