Sitron- og dillstekt hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitron- og dillstekt hyse

Sitron- og dillstekt hyse

med ovnsbakte grønnsaker og aioli

Lyst på en deilig skandinavisk fiskerett med krydrede ovnsbakte rotgrønnsaker til middag? I dag skal vi lage nydelig ovnsbakt hyse elegant dekket med sitronskiver. Tilbehøret består av en raus mengde potet, pastinakk, gulrot, rødbete og spinat samt ristede gresskarkjerner. Vi topper med frisk dill og en rund og god aioli.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Melkefri
Enkel
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

½ stk

Sitron

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

1 pose

Dill

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Panamat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier520 kcal
Energi (kj)2174 kj
Fett17.1 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater54.5 g
Sukker19.2 g
Protein37 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter, pastinakk, gulrot og rødbete (uskrelte) i 2 cm staver.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.  

Skjær sitron
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver - 2 sitronskiver per fiskestykke.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper. 

Overfør til en ildfast form, legg på sitronskiver og bak i ovnen i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, finhakk dill.

Skyll spinat.

Rist gresskarkjerner
5

Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen, legg gresskarkjerner på stekebrettet og rist i 5 min. 

Rett før servering, bland spinat sammen med grønnsakene på stekebrettet.

Server
6

Anrett grønnsaker, gresskarkjerner og fisk på tallerkener.

Pynt fisk med dill og legg til en klatt aioli.

Press litt sitronsaft over retten.