Lyst på en deilig skandinavisk fiskerett med krydrede ovnsbakte rotgrønnsaker til middag? I dag skal vi lage nydelig ovnsbakt hyse elegant dekket med sitronskiver. Tilbehøret består av en raus mengde potet, pastinakk, gulrot, rødbete og spinat samt ristede gresskarkjerner. Vi topper med frisk dill og en rund og god aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
1 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
½ stk
Sitron
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 pose
Dill
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
4 g
Panamat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter, pastinakk, gulrot og rødbete (uskrelte) i 2 cm staver.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver - 2 sitronskiver per fiskestykke.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Overfør til en ildfast form, legg på sitronskiver og bak i ovnen i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge.
I mellomtiden, finhakk dill.
Skyll spinat.
Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen, legg gresskarkjerner på stekebrettet og rist i 5 min.
Rett før servering, bland spinat sammen med grønnsakene på stekebrettet.
Anrett grønnsaker, gresskarkjerner og fisk på tallerkener.
Pynt fisk med dill og legg til en klatt aioli.
Press litt sitronsaft over retten.