Lyst på hyse og rotgrønnsaker til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker fisken i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte rotgrønnsaker, spinat, gresskarkjerner og en kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
4 g
Panamat
30 g
Spinat
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
300 g
Poteter
1 pose
Dill
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet, pastinakk, gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Krydre med Panamat, en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær sitron i tynne skiver.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Legg fisk i en ildfast form, legg på et par sitronskiver og bak i 12-15 min, til gyllen.
TIPS: Fisken er ferdig når den er matt i midten.
I mellomtiden, finhakk dill.
Skyll spinat.
Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen, strø gresskarkjerner over grønnsakene og bak ut tiden.
Bland spinat med grønnssakene rett før servering.
Anrett grønnsaker, gresskarkjerner og fisk på tallerkener.
Pynt fisk med dill og serevr med en klatt aioli på siden.
Press en skvett sitronsaft over retten.