topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt hyse

Sitronbakt hyse

med krydrede grønnsaker og hvitløksmajones

Hyse er en kjempegod hvit fisk, og i dag skal vi tilberede hyse i ovnen dekket med sitronskiver, som gir både saft og smak. Fisken får selskap i ovnen av poteter, gulrot og paprika, som er krydret med røkt paprikapulver. Vi blander også en hvitløksmajones som passer perfekt til retten.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Melkefri
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

½ stk

Sitron

300 g

Poteter

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

40 g

Ruccola

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier490 kcal
Energi (kj)2052 kj
Fett19.6 g
Mettet fett2.1 g
Karbohydrater40.6 g
Sukker13.9 g
Protein34.8 g
Natrium0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet, gulrot (uskrelt) og paprika i 2 cm biter. 

Skjær rødløk i 2 cm båter. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper og røkt paprikapulver. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt. 

Forbered fisk
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper. 

Overfør fisk til en ildfast form og legg sitronskiver over. 

Sett til side.

Ovnsbak fisk
3

Når grønnsakene har 15 min igjen av steketiden, sett fisk inn i ovnen. Legg hvitløk på stekebrettet med grønnsaker. 

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Skyll ruccola
4

I mellomtiden, skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Lag hvitløksdressing
5

Når grønnsakene er ferdig i ovnen, klem hvitløk ut av skallet. Mos med en gaffel. 

Bland hvitløk, majones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål. 

Vend ruccola sammen med grønnsakene.

Server
6

Anrett fisk og grønnsaker på tallerkener. 

Server hvitløksdressing ved siden av.