Frister det med sitronstekt kylling og ovnsbakte grønnsaker til middag i dag? Vel, denne oppskriften er full pott. Vi steker kylling i en herlig sitronbuljong. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk og rødbeter. Til slutt blander vi en nydelig dressing med agurk, rømme og dill.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær pastinakk i fire på langs. Skjær poteter (uskrellet) og rødbete (uskrellet) i 2 cm terninger. Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, strø over sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne. TIPS (4P): Bruk to stekebrett.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær agurk i 1 cm biter. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 stk. biter per pers. på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, til gyllen og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland agurk, rømme [1/2 pakke, 2P] og dill (spar litt til pynt) i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og hvitløk i en ny skål.
Tilsett sitron- og buljongblanding og smør* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. La putre og øs jevnlig over kyllingen i 1-2 min.
Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og agurkdressing på tallerkener. Drypp sitronbuljong over kyllingen. Pynt med resterende sitronbåter og dill.