Frister det med sitronstekt kylling og ovnsbakte rotgrønnsaker til middag i dag? Vel, denne oppskriften er full pott. Vi steker kylling i en herlig sitronbuljong med dill. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk, rødbete og gulrot. Til slutt blander vi en nydelig tzatziki.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
1 stk
Agurk
½ stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Gulrot
1 pose
Dill
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240/220°C (varmluft).
Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 2 cm terninger.
Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarte på langs.
Overfør grønnsakene til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over med en skvett olivenolje, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt sammen.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, riv agurk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Pakk agurk inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væske.
Grovhakk dill.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.
Bland sammen kylling, Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 5-6 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ier uten antydning av rosa på innsiden.
Bland agurk, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, dill og en skvett sitronsaft i en annen liten skål.
Tilsett sitron- og buljongblanding og smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Øs jevnlig over kyllingen med en skje i 1-2 min.
Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki på tallerkener.
Drypp sitronbuljong over kyllingen.
Pynt med resterende sitronbåter.