Denne middagen kommer til å gjøre alle rundt middagsbordet mette og fornøyde! Vi ovnsbaker potet, rødbete, gulrot, pastinakk og rødløk drysset med sesamfrø. I mellomtiden stekes krydret kylling i en frisk sitronbuljongsaus med dill. Retten serveres med yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
½ stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Gulrot
1 pose
Dill
1 stk
Rødløk
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft).
Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 2 cm terninger.
Skjær pastinakk (uskrelt) i fire deler på langs.
Skjær rødløk i båter.
Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Grovhakk dill.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.
Bland kylling, Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 5-6 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett sitronsaft i en liten skål.
Tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss] til stekepannen og øs over kylling i 1-2 min.
Anrett kylling og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Server med en klatt yoghurt.
Drypp sitronbuljong over kyllingen.
Server resterende sitronbåter på siden.