Denne ukens fiskerett byr på klassiske smaker som passer til hele familien. Vi steker sei og lar den putre i en herlig saus med smør, sitron, hvitløk og dill. Vi serverer fisken med ovnsbakte poteter, brokkoli og en kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
1 pose
Dill
30 g
Spinat
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med sesamfrø og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk dill.
Skjær sitron i båter.
Skyll spinat.
Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.
Skjær brokkoli (med stilk) i 2 cm biter.
Når potetene har 15 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet med poteter. Tilsett en liten skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak ut tiden.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, krydre med en klype salt og pepper, og stek i 2-3 min.
Snu fisken, hell over sitronbuljong og tilsett smør. Stek i ytterligere 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt.
Bland spinat med grønnsakene på stekebrettet.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Hell sitronbuljong over fisken og pynt med sitronbåter og resterende dill.
Server aioli på siden.