Dette er en klassiker i ny drakt, som garantert blir en favoritt på middagsbordet. Vi steker svinekjøtt til perfeksjon og lar den putre i en nydelig sitronbuljong. Samtidig ovnsbaker vi potet pastinakk, gulrot og rødbete. Som tilbehør lager vi en hjemmelaget tzatziki med agurk, som passer perfekt som dipp til både kjøtt og grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
½ stk
Sitron
300 g
Svin ytrefilet
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ stk
Hvitløk
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarter på langs.
Skjær potet, gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og strø over sesamfrø, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, grovhakk dill.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær svinekjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett, og krydre med halvparten av Hvitløksflørt og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Riv agurk grovt. Bruk et kjøkkenhåndkle eller en sil til å klemme ut væske fra agurken.
Bland agurk, yoghurt, hvitløk, dill, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, resterende Hvitløksflørt og en stor skvett sitronsaft i en annen skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.
Senk til middels varme. Hell over sitronsaus, og øs regelmessig over kjøttet i 1-2 min.
Anrett svinekjøtt, ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki på tallerkener.
Hell sitronsaus over kjøttet.
Pynt med resterende sitronbåter og dill.