Sitronstekt svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt svinekjøtt

Sitronstekt svinekjøtt

med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki

Dette er en klassiker i ny drakt, som garantert blir en favoritt på middagsbordet. Vi steker svinekjøtt til perfeksjon og lar den putre i en nydelig sitronbuljong. Samtidig ovnsbaker vi potet pastinakk, gulrot og rødbete. Som tilbehør lager vi en hjemmelaget tzatziki med agurk, som passer perfekt som dipp til både kjøtt og grønnsaker.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

300 g

Svin ytrefilet

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2509 kj
Fett14.3 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater72.5 g
Sukker20 g
Protein47 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarter på langs. 

Skjær potet, gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og strø over sesamfrø, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk dill.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skjær svinekjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett, og krydre med halvparten av Hvitløksflørt og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bland tzatziki
3

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Riv agurk grovt. Bruk et kjøkkenhåndkle eller en sil til å klemme ut væske fra agurken.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk, dill, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, resterende Hvitløksflørt og en stor skvett sitronsaft i en annen skål.

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.

Tilsett sitronsaus
5

Senk til middels varme. Hell over sitronsaus, og øs regelmessig over kjøttet i 1-2 min.

Server
6

Anrett svinekjøtt, ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki på tallerkener.

Hell sitronsaus over kjøttet.

Pynt med resterende sitronbåter og dill.