Sjampinjong- og portobellopasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sjampinjong- og portobellopasta

Sjampinjong- og portobellopasta

med gressløkpangrattato og trøffelolje

Lite slår en velkomponert spaghettirett, og denne er i tillegg vegetar! Mens spaghettien koker lager vi helsprø gressløk-pangrattato (perfekt som topping), stekt sopp med hvitløk og en kremet og deilig mornaysaus. Til slutt blandes spaghetti, kremet sopp og spinat sammen til denne lekre herligheten.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Selleri
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

200 g

Sjampinjong

150 g

Portobello

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Løk

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Gressløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

8 ml

Trøffelolje

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier705 kcal
Energi (kj)2950 kj
Fett29.1 g
Mettet fett14.4 g
Karbohydrater82.4 g
Sukker8.1 g
Protein24.2 g
Natrium440.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

Hell av vannet og la spaghetti ligge igjen i kjelen.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand. 

Lag pangrattato
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist panko i 3-4 min, eller til gyllen og sprø. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side i en skål.

Stek sopp
3

Skjær sopp i tynne skiver.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør [2 ss | 4 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek sopp og løk i 4-5 min, eller til gylne og brune. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Krydre med en klype salt og pepper.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk gressløk.

Bland gressløk sammen med pangrattato.

Lag saus
5

Senk varmen til middels og rør inn mornaysaus, grønnsaksbuljong og pastavann.

Bland inn spaghetti og spinat. Kok i 1 min, eller til spinaten begynner å falle sammen.

Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett spaghetti i skåler og drypp trøffelolje over.

Strø over finrevet ost.

Pynt med gressløk-pangrattato.