Lite slår en velkomponert spaghettirett, og denne er i tillegg vegetar! Mens spaghettien koker lager vi helsprø gressløk-pangrattato (perfekt som topping), stekt sopp med hvitløk og en kremet og deilig mornaysaus. Til slutt blandes spaghetti, kremet sopp og spinat sammen til denne lekre herligheten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
200 g
Sjampinjong
150 g
Portobello
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Løk
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Gressløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
8 ml
Trøffelolje
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Smør (steg 3)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
Hell av vannet og la spaghetti ligge igjen i kjelen.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko i 3-4 min, eller til gyllen og sprø. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side i en skål.
Skjær sopp i tynne skiver.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [2 ss | 4 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek sopp og løk i 4-5 min, eller til gylne og brune. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Krydre med en klype salt og pepper.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk gressløk.
Bland gressløk sammen med pangrattato.
Senk varmen til middels og rør inn mornaysaus, grønnsaksbuljong og pastavann.
Bland inn spaghetti og spinat. Kok i 1 min, eller til spinaten begynner å falle sammen.
Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett spaghetti i skåler og drypp trøffelolje over.
Strø over finrevet ost.
Pynt med gressløk-pangrattato.