I dag lager vi en herlig sørøst-asiatisk kyllinglaksa med gulrot, pak choi, kokosmelk, karri, hvitløk, soyasaus og vår ferdige krydderblanding, som vi kaller Ga-Laksa. Vi blander laksaen med basmatiris og topper med grønn pak choi og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Pak choi
2 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
4 g
Ga-Laksa
4 g
Curry-On
½ g
Chiliflak
150 g
Basmatiris
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
100 ml
Kokosmelk
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett basmatiris og salt* [1/2 ts |1 ts], rør godt, senk til middels lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt*. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær pak choi i 2 cm biter, adskill det grønne fra det hvite. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp en ny skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og det hvite av pak choi i 2-3 min. Tilsett hvitløk, Ga-Laksa, Curry-on og en klype chiliflak og pepper*. Stek i 1 min. TIPS: Dropp chiliflak hvis du ikke liker sterk mat.
Senk til middels varme. Tilsett kylling, kokosmelk [1/2 pakke, 2P], soyasaus og vann* [1/2 dl | 1 dl] og la putre i 2-3 min.
Anrett ris og kyllinglaksa i dype tallerkener og pynt med det grønne av pak choi og en klype chiliflak.