Sørøst-asiatisk svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sørøst-asiatisk svinekjøtt

Sørøst-asiatisk svinekjøtt

med hvitløksris og stekte grønnsaker

Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige sterke aromatiske komponenter. Denne oppskriften er et godt eksempel på det! Hvitløksrisen passer seg selv mens vi steker svinekjøtt og grønnsaker med asiatiske krydder, og blander en kremet dressing med majones og soya. Det blir ikke enklere å lage asiatisk mat enn dette!

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Gulrot

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2785 kj
Fett21.6 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater72.2 g
Sukker9.1 g
Protein45.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered råvarer
2

Skjær agurk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Grovhakk pak choi.

Lag dressing
3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, til gyllen. Sett til side i en liten skål. Bland majones og halvparten av soyasausen i en liten skål.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min, til mør. Tilsett pak choi og stek i 2 min. Overfør til en skål. Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Stek kjøtt
5

Bland Ga-Laksa med en skvett olivenolje* i en skål. Vend svinekjøtt i blandingen. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 2-3 min. Tilsett grønnsaker, resterende soyasaus og sukker* [1 ts | 2 ts], til gjennomvarmet. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt og stekte grønnsaker. Drypp over litt dressing. Pynt med agurk og sesamfrø.