Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige sterke aromatiske komponenter. Denne oppskriften er et godt eksempel på det! Hvitløksrisen passer seg selv mens vi steker svinekjøtt og grønnsaker med asiatiske krydder, og blander en kremet dressing med majones og soya. Det blir ikke enklere å lage asiatisk mat enn dette!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
1 stk
Gulrot
300 g
Svin ytrefilet
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær agurk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Grovhakk pak choi.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, til gyllen. Sett til side i en liten skål. Bland majones og halvparten av soyasausen i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min, til mør. Tilsett pak choi og stek i 2 min. Overfør til en skål. Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Bland Ga-Laksa med en skvett olivenolje* i en skål. Vend svinekjøtt i blandingen. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 2-3 min. Tilsett grønnsaker, resterende soyasaus og sukker* [1 ts | 2 ts], til gjennomvarmet. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt og stekte grønnsaker. Drypp over litt dressing. Pynt med agurk og sesamfrø.