Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige sterke aromatiske komponenter. Denne oppskriften er et godt eksempel på det! Hvitløksrisen passer seg selv mens vi steker svinekjøtt og grønnsaker med asiatiske krydder, og blander en kremet dressing med majones og soya.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvitløk
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Gulrot
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær agurk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Grovhakk pak choi.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min, til mør. Tilsett pak choi og stek i 2 min. Overfør til en skål.
Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Bland Ga-Laksa med olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Vend svinekjøtt i blandingen.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt under omrøring i 2-3 min. Tilsett grønnsaker, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sukker [1 ts | 2 ts], til gjennomvarmet. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt og stekte grønnsaker. Drypp over noen klatter sesammajones. Pynt med agurk.