Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt med søt chilisaus, soyasaus, ingefær og limesaft. Det gode tilbehøret byr på stekt brokkolini og buljongkokt jasminris.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
75 g
Brokkolini
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Ingefær
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
40 g
Søt chilisaus
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Rødløk
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør godt og sett lokk på. Senk til lav varme og kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile til servering. TIPS: Risen skal dampes - så ikke smugtitt!
Skjær gulrot i 1/2 cm store strimler. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær brokkolini [1/2 pakke, 2P] i 3 cm store biter. Finhakk hvitløk. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Grovhakk koriander. Skjær lime i båter. Skjær svinekam i 2 cm store biter på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot, rødløk og brokkolini i 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min.
Bland søt chilisaus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre grønnsakene med en klype salt* og pepper*. Overfør til en skål med lokk for å holde varmen.
Varm opp en skvett olivenolje* (ved behov) i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 4-5 min. Tilsett saus de siste 30 sek, og rør godt.
Anrett ris og grønnsaker på tallerkener. Topp med svinekjøtt med saus. Pynt med koriander. Server limebåter på siden.