Søtpotet og masalakrydrede kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søtpotet og masalakrydrede kikerter

Søtpotet og masalakrydrede kikerter

med granateplesalat og syltet rødløk

Hva frister vel mer enn en vegetarbowl proppet full av både farger og smaker? Vi smaksetter søtpotetbåter med ingefær, drysser over sesamfrø og ovnsbaker dem til de blir gylne. Søtpoteten vendes med spinat, og toppes med smørstekte kikerter smaksatt av tikka masala og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Som tilbehør lager vi en frisk salat med granateple, tomat og limesyltet rødløk. Kronen på verket er en klatt yoghurt og et dryss mynte og koriander på toppen.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk
Sennep
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

½ pakke

Kikerter

½ stk

Lime

½ stk

Rødløk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Tomat

½ stk

Granateple

30 g

Spinat

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 pose

Mynte & koriander

15 g

Tikka masala

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier521 kcal
Energi (kj)2182 kj
Fett23.5 g
Mettet fett8.6 g
Karbohydrater60.9 g
Sukker16.4 g
Protein13 g
Natrium80.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i båter.

Fordel søtpotet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ginger Ninja, sesamfrø, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Press lime i en liten skål. Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og løk. Vend løk i lake og sett til side.

Forbered granateple
3

Rull granateple [1/2 stk, 2P]  hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Bland salat
4

Grovhakk koriander og mynteblader.

Grovhakk tomat.

Bland granateplefrø, tomat, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

Stek kikerter
5

Hell væske av kikerter [1/2 pakke, 2P].

Skyll spinat.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kikerter, Mild Mahal og Tikka Masala [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, til velduftende og gjennomvarmt.

Bland søtpotet og spinat sammen rett før servering.

Hell ut lake fra syltet rødløk, og vend løk i granateplesalaten.

Server
6

Anrett søtpotet og spinat i dype tallerkener.

Topp med salat og kikerter.

Server med en klatt yoghurt og et dryss hakkede urter.