Soyaglasert kyllingfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soyaglasert kyllingfilet

Soyaglasert kyllingfilet

med ovnsbakte grønnsaker og hvitløksris

I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av en glasur av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.

Tags:
Under 650 kcal
Sterk
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Brokkoli

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Søt chilisaus

300 g

Kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Hvetemel (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2468 kj
Fett6.6 g
Mettet fett1.3 g
Karbohydrater80.7 g
Sukker14.9 g
Protein47.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Klapp kylling tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.

Legg hvetemel [1 ss | 2 ss] på en tallerken og vend kylling i hvetemel.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak kylling i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. 

Kok ris
2

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min.

Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, til risen er mør og vannet absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt gulrot
3

Skrell gulrot til lange bånd.

Bland gulrot i en skål med sukker [½ ts | 1 ts] og hvitvinseddik [½ pakke, 2P]. Sett til side.

Stek kjøtt og grønnsaker
4

Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær pak choi i 2 cm biter.

Fordel brokkoli ved siden av kyllingen på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak brokkoli 7-8 min.

Fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak de siste 3-4 min.

Lag saus
5

Visp sriracha [½ pakke, 2P], soyasaus og vann [½ dl | 1 dl] i en skål. 

Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min.

Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus [½ pakke, 2P]. Bland godt.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel.

Anrett ris på tallerkener.

Topp med brokkoli, pak choi og kylling.

Hell over saus og pynt med syltet gulrot.