I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av en glasur av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Brokkoli
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Søt chilisaus
300 g
Kyllingbryst
1 ss
Hvetemel (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Vann* (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Klapp kylling tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Legg hvetemel [1 ss | 2 ss] på en tallerken og vend kylling i hvetemel.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak kylling i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min.
Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, til risen er mør og vannet absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skrell gulrot til lange bånd.
Bland gulrot i en skål med sukker [½ ts | 1 ts] og hvitvinseddik [½ pakke, 2P]. Sett til side.
Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær pak choi i 2 cm biter.
Fordel brokkoli ved siden av kyllingen på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak brokkoli 7-8 min.
Fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak de siste 3-4 min.
Visp sriracha [½ pakke, 2P], soyasaus og vann [½ dl | 1 dl] i en skål.
Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min.
Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus [½ pakke, 2P]. Bland godt.
Skjær kylling i skiver.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris på tallerkener.
Topp med brokkoli, pak choi og kylling.
Hell over saus og pynt med syltet gulrot.