Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Bacon, skiver
2 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
200 g
Sjampinjong
1 pose
Bladpersille
300 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
4 g
Grønnsaksbuljong
2 stk
Egg (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* og en klype salt*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær eple i tynne båter. Finhakk persilleblader. Skjær sopp i skiver. Grovhakk bacon på et eget skjærebrett. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl] før du heller av vannet og legger pasta tilbake i kjelen. TIPS: “Al dente” betyr at pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min, til sprø. Tilsett sopp og stek i 5-6 min, til myk. Tilsett hvitløk og halvparten av spinaten og stek i 1 min, til spinaten har falt sammen. Senk til middels varme.
Separer eggehvite fra eggeplomme [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplomme, matfløte [1/2 boks, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper*. Pisk alt med en gaffel og sett til side. TIPS: Ved å bruke bare eggeplommen, blir sausen ekstra tykk!
Tilsett spaghetti, en skvett pastavann* og eggeblanding i stekepannen og stek i 2 min, til pastaen er dekket av saus. Rør godt underveis. Smak til med salt* og pepper*. Bland eple og resterende spinat med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål.
Fordel spaghetti carbonara på tallerkener. Strø over persille og server salat på siden.