topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spinat- og eplesalat

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g

Bacon, skiver

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

200 g

Sjampinjong

1 pose

Bladpersille

300 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Eple

4 g

Grønnsaksbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1079 kcal
Energi (kj)4515 kj
Fett49.99 g
Mettet fett26.6 g
Karbohydrater110.09 g
Sukker16.9 g
Protein41.46 g
Natrium0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med vann* og en klype salt*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær eple i tynne båter. Finhakk persilleblader. Skjær sopp i skiver. Grovhakk bacon på et eget skjærebrett. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. 

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl] før du heller av vannet og legger pasta tilbake i kjelen. TIPS: “Al dente” betyr at pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand. 

Stek bacon og sopp
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min, til sprø. Tilsett sopp og stek i 5-6 min, til myk. Tilsett hvitløk og halvparten av spinaten og stek i 1 min, til spinaten har falt sammen. Senk til middels varme. 

Lag eggeblanding
4

Separer eggehvite fra eggeplomme [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplomme, matfløte [1/2 boks, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper*. Pisk alt med en gaffel og sett til side. TIPS: Ved å bruke bare eggeplommen, blir sausen ekstra tykk! 

Tilsett spaghetti
5

Tilsett spaghetti, en skvett pastavann* og eggeblanding i stekepannen og stek i 2 min, til pastaen er dekket av saus. Rør godt underveis. Smak til med salt* og pepper*. Bland eple og resterende spinat med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. 

Server
6

Fordel spaghetti carbonara på tallerkener. Strø over persille og server salat på siden.