Østerssopp er en deilig sopp full av smak. Dagens middag består av stekt østerssopp blandet velkomponert sammen med spaghetti i en kremet saus med fløte, hvitløk, ost, spinat og røkt paprika. Retten gjøres komplett med et dryss sprø valnøttcrumble.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
200 g
Østershatter
1 stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Rød chili
½ boks
Tomatpure
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Røkt paprikapulver
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
40 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Rett før vannet helles av, spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en koppe og hell av resten. Sett til side.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, grovhakk valnøtter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko og valnøtter i 3-4 min, eller til gylne og sprø. Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Sett til side i en skål.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Riv sopp i 2 cm strimler.
Skyll spinat.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med salt [1/4 ts | 1 ts] og en klype pepper. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen, senk til middels varme og stek løk, hvitløk og chili i 1-2 min, eller til mykt.
Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong og røkt paprikapulver. Rør godt. Kok i 3-4 min, eller til tyknet.
Tilsett spaghetti, sopp, finrevet ost og spinat.
Krydre med en klype pepper. Bland godt.
Anrett østerssopp-spaghetti i skåler.
Topp med valnøtt-crumble.