Karamellisert krydret chorizo med løk og ovnsbakte grønnsaker krydret med vår herlige krydderblanding, Panamat. Vi lager også en luftig couscous toppet med gresk salatost og fersk persille. Her har du en ekte smaksfest å se frem til!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
4 g
Panamat
340 g
Chorizo-pølse
(Inneholder Melk)
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 ts
Sukker (steg 4)
4 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Skjær blomkål i buketter. Fordel blomkål og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Strø over Panamat og drypp over en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min, til møre.
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett perlecouscous, senk til lav varme og la småkoke i 12-15 min, eller til ‘al dente’.
Grovhakk chorizo. Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek chorizo og rødløk i 4-5 min.
Tilsett balsamico, vann* [1 ss | 2 ss] og sukker* [1 ts | 2 ts] i stekepannen og rør godt. Stek i 3-5 min, til mørk og karamellisert. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Grovhakk persille og spinat. Bland perlecouscous, spinat, karamellisert løk og chorizo, ovnsbakte grønnsaker, halvparten av persillen og halvparten av gresk salatost. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett perlecouscous, ovnsbakte grønnsaker og chorizo i dype tallerkener. Smuldre over resterende salatost og pynt med persille.