Spansk kjøttdeig-albondigas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk kjøttdeig-albondigas

Spansk kjøttdeig-albondigas

med peppersaus og persilleris

Albondigas er navnet på spanske kjøttboller i tomatsaus som man ofte finner på tapasbord. Vår versjon serveres med en seng av luftig basmatiris som vi smaksetter med persille. Kjøttbollene lages med kjøttdeig av svin og storfe, og stekes med paprika i en fyldig tomatsaus av matfløte, tomatpure, chiliflak, smør og røkt paprikapulver. Vi serverer våre albondigas med forfriskende ruccola på siden.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Sitron

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ g

Chiliflak

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

4 g

Røkt paprikapulver

150 g

Basmatiris

40 g

Ruccola

1 stk

Paprika

1 boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

1 ss

Smør til saus

½ dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1035 kcal
Energi (kj)4331 kj
Fett59.4 g
Mettet fett23.8 g
Karbohydrater88.9 g
Sukker12.6 g
Protein36.6 g
Natrium103.3 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Lag kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, hvitløk og salt i en stor skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Form farse til kjøttboller (3 per person) med en skje direkte i stekepannen. Press kjøttbollene forsiktig ned med baksiden av skjeen.

Stek i 2-3 min, snu av og til, til kjøttbollene er brunet.

Tilsett paprika og stek videre i 3-4 min, til paprika har myknet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland salat
4

I mellomtiden, skyll ruccola.

Halver sitron.

Finhakk persille.

Blan ruccola, sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål, og sett til side.

Lag saus
5

Tilsett smør, chiliflak, røkt paprikapulver og tomatpure i stekepannen med ferdigstekte kjøttboller.

Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett matfløte, vann og salt, og la putre under omrøring i 1-2 min, til noe tyknet.

Bland persille med ris rett før servering.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett kjøttboller, ruccola og ris på tallerkener.

Øs resterende saus over kjøttboller.