Albondigas er navnet på spanske kjøttboller i tomatsaus som man ofte finner på tapasbord. Vår versjon serveres med en seng av luftig basmatiris som vi smaksetter med persille. Kjøttbollene lages med kjøttdeig av svin og storfe, og stekes med paprika i en fyldig tomatsaus av matfløte, tomatpure, chiliflak, smør og røkt paprikapulver. Vi serverer våre albondigas med forfriskende ruccola på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Sitron
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ g
Chiliflak
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
4 g
Røkt paprikapulver
150 g
Basmatiris
40 g
Ruccola
1 stk
Paprika
1 boks
Tomatpure
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
1 ss
Smør til saus
½ dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, hvitløk og salt i en stor skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form farse til kjøttboller (3 per person) med en skje direkte i stekepannen. Press kjøttbollene forsiktig ned med baksiden av skjeen.
Stek i 2-3 min, snu av og til, til kjøttbollene er brunet.
Tilsett paprika og stek videre i 3-4 min, til paprika har myknet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Halver sitron.
Finhakk persille.
Blan ruccola, sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål, og sett til side.
Tilsett smør, chiliflak, røkt paprikapulver og tomatpure i stekepannen med ferdigstekte kjøttboller.
Stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett matfløte, vann og salt, og la putre under omrøring i 1-2 min, til noe tyknet.
Bland persille med ris rett før servering.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett kjøttboller, ruccola og ris på tallerkener.
Øs resterende saus over kjøttboller.