Spansk rekepaella med frisk gressløk og sitronbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
150 g
Basmatiris
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Paprika
1 pose
Gressløk
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Tomat
½ boks
Tomatpure
1 stk
Sitron
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 dl
Vann (steg 2)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og løk i 1-2 min. Tilsett paprika og stek i 4-5 min. Tilsett tomat, tomatpuré [½ boks, 2P], Ay Cajun-ba og Jorda Rundt, og stek i ytterligere 1-2 min. Rør inn vann* [1 dl | 2 dl] og kyllingbuljong.
Tilsett reker i stekepannen og kok i 2-3 min, til gjennomkokt. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og kjøttet er matt i midten.
Finhakk gressløk. Skjær sitron i båter.
Tilsett ferdig ris i stekepannen med grønnsaker og reker. Smak til med salt*, pepper* og en skvett sitronsaft.
Fordel rekepaella i dype tallerkener. Pynt med gressløk. Server resterende sitronbåter ved siden av.