topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk rekepaella

Spansk rekepaella

med fersk gressløk og sitronbåter

Spansk rekepaella med frisk gressløk og sitronbåter.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

150 g

Basmatiris

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 stk

Paprika

1 pose

Gressløk

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Tomat

½ boks

Tomatpure

1 stk

Sitron

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier472 kcal
Energi (kj)1975 kj
Fett3.5 g
Mettet fett1 g
Karbohydrater78 g
Sukker18.2 g
Protein25 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Grovhakk reker på et eget skjærebrett.

Stek grønnsaker
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og løk i 1-2 min. Tilsett paprika og stek i 4-5 min. Tilsett tomat, tomatpuré [½ boks, 2P], Ay Cajun-ba og Jorda Rundt, og stek i ytterligere 1-2 min. Rør inn vann* [1 dl | 2 dl] og kyllingbuljong.

Tilsett reker
3

Tilsett reker i stekepannen og kok i 2-3 min, til gjennomkokt. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og kjøttet er matt i midten.

Forbered råvarer
4

Finhakk gressløk. Skjær sitron i båter.

Tilsett ris
5

Tilsett ferdig ris i stekepannen med grønnsaker og reker. Smak til med salt*, pepper* og en skvett sitronsaft.

Server
6

Fordel rekepaella i dype tallerkener. Pynt med gressløk. Server resterende sitronbåter ved siden av.