Det meksikanske kjøkkenet har mye mer å by på enn bare taco! Vi lar oss inspirere, og byr på Tex-Mex-krydret svinefilet med ovnsbakte potetbåter. Vi slenger også sammen en deilig salat med stekt mais, tomat og vårløk som tilbehør, og serverer det hele med en klatt cajunkrydret majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Svinefilet
1 boks
Mais
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Vårløk
2 stk
Tomat
5 g
Tex-Mex
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper.
Bak i vonen i 25-30 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre kjøtt med salt og Tex-Mex.
Stek kjøtt i 2 min per side, eller til brunet. Legg over på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 10-13 min.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Varm opp samme stekepanne (tørk av først) på høy varme.
Stek mais i 3-4 min, eller til den er lett brunet. Rør om innimellom. Overfør til en mellomstor skål og la den kjøle seg litt ned.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær tomat i 2 cm store biter.
Tilsett tomat, vårløk, olivenolje, salt og en klype pepper i skålen med mais. Bland godt.
Bland majones og Ay Cajun-ba i en liten skål.
Skjær kjøtt i tynne skiver rett før servering.
Anrett kjøtt, potet og maissalat på tallerkener.
Server med en klatt cajunmajones.