I dag setter vi sammen en skikkelig god og avslappende middag for hele familien med norske favorittingredienser. Vi serverer sprøstekt BBQ-krydret kylling, en silkemyk og fyldig potetmos, og en brokkoli- og eplesalat med en rund og god yoghurt-majo!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
125 g
Brokkoli
1 stk
Eple
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Vann (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Bland panko, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en annen dyp tallerken.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 biter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Vend kylling først i egg, så i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olje om kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rødt på innsiden.
I mellomtiden, del eple i to, fjern kjerne og finhakk i 1 cm biter.
Skjær alle deler av brokkoli [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.
Bland yoghurt, majones, vann [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en liten skål.
Bland halvparten av yoghurt-majones, rå brokkoli, eple og tranebær i en stor skål.
Anrett kylling, potetmos og brokkolisalat på tallerkener.
Server resterende yoghurt-majones som dipp i en liten skål på siden.