Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Ketchup
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Hvitløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Gulrot
2 stk
Vårløk
1 stk
Agurk
10 g
Sesamfrø
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
150 g
Jasminris
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
275 g
Blomkål
1 g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
etter behov
Smør (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær blomkål i små buketter. Bland en klype chiliflak, aioli og halvparten av ketchupen i en skål. Bland inn blomkål. Tilsett panko og bland til blomkål er dekket. Fordel panert blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko. Stek i ovnen i 25-30 min. TIPS: Sørg for å spre blomkål på stekebrettet slik at den steker jevnt.
Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl I 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Senk til lav varme og legg lokk på. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10-15 min, til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!
Grovhakk spinat. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne. Skjær agurk i tynne skiver.
Bland sesamfrø, en stor klype chiliflak, soyasaus, majones og resterende ketchup i en skål. Pisk med en gaffel eller visp. TIPS: Bruk så mye eller lite chiliflak du vil.
Når risen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min. Tilsett spinat og det hvite av vårløken, og stek i 1-2 min mens du rører.
Fordel hvitløksris på tallerkener og topp med stekte grønnsaker, sprø blomkål og agurk.
Strø over chilimajones og det grønne av vårløken.