Svineburger med epleslaw og ostetoppede fries - trenger vi å si mer? Vi fyller lune briochebrød med sprøpanert svinefilet, avokadoskiver og fersk chili. Samtidig blander vi en kremet epleslaw med srirachamajones. Som tilbehør lager vi hjemmelagde fries som vi topper med en fyldig ostesaus og et dryss gressløk og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Eple
100 g
Vegansk srirachamajones
2 g
Røkt paprikapulver
500 g
Poteter
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
25 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
½ stk
Rød chili
1 pose
Gressløk
1 stk
Avokado
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
3 ss
Melk (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i båter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med salt.
Halver eple og skjær i tynne skiver.
Bland srirachamajones, røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P], vann [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en stor skål.
Bland inn epleskiver og salatblanding, og sett til side.
Skjær svinefilet i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.
Vend svinekjøtt i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olje ved behov, så kjøttet ikke svir seg fast. Stek eventuelt i omganger.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa.
I mellomtiden, varm mornaysaus, gouda [1/2 pakke, 2P] og melk [3 ss | 6 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
La småkoke under omrøring til gouda smelter og sausen har en flytende konsistens, i 2-4 min. Krydre med salt og pepper. Tilsett en ekstra skvett melk om sausen er for tykk.
Senk til lav varme og hold sausen varm til servering.
Del briochebrød i to og plasser direkte på en rist i ovnen. Varm i 2-3 min, eller til gjennomvarme.
Legg fries på tallerkener og hell over ostesaus.
Fyll brød med panert kjøtt, avokado og epleslaw.
Garner burgere og potet med gressløk og fersk chili.
Server resterende epleslaw på siden.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.