Kylling katsu er en japansk klassiker bestående av panert kylling servert med en brun, tykk katsusaus. I vår versjon panerer vi kyllingen, før vi sprøsteker den i pannen. Samtidig koker vi luftig ris smaksatt av stekt ingefær, og blander en kremet coleslaw med majones, gulrot og kål. Kyllingen toppes med en nydelig katsu-saus laget med soyasaus, søt chilisaus, smør og vårt eget karrikrydder, Curry-On.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Langkornet hvit ris
4 g
Curry-On
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
150 g
Spisskål, skåret
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Lime
1 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 ss
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Smør (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
1.5 dl
Vann (steg 5)
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 5 1/2 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko paneringsmel i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje hvis kyllingen setter seg fast i pannen.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
TIPS: Bruk en ekstra stekepanne eller stek i omganger for 4P.
Mens kyllingen steker, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland kål, gulrot, en skvett limesaft, majones, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Når kyllingen er ferdigstekt, forbered katsu-saus.
Tørk av og smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett Curry-On og hvetemel [1/2 ss | 1 ss], og stek i 1 min.
Pisk inn soyasaus, søt chilisaus og vann [1 1/2 dl | 3 dl]. La småkoke til noe tyknet, i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen.
Skjær kylling i skiver.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett kylling og coleslaw ved siden av risen.
Topp kylling med katsu-saus.