Sprøstekte kyllingpinner er en sikker vinner på middagsbordet. Vi krydrer kyllingen med vår egen krydderblanding Hvitløksflørt, og serverer den med møre ovnsbakte rotgrønnsaker og en nydelig eple- og fennikelsalat. Topp med en klatt dilldressing og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
2 stk
Gulrot
4 g
Hvitløksflørt
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Eple
1 stk
Salat
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
300 g
Poteter
300 g
Kyllingbryst
1 pose
Dill
1 stk
Rødbete
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot, potet og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje, krydre med salt og en klype pepper. Bland sammen.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, halver sitron.
Grovhakk persille.
Skjær eple i tynne skiver.
Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.
Bland eple, salat og persille i en mellomstor skål. Tilsett sitronsaft, og krydre med salt og en klype pepper.
På et eget skjærebrett, skjær kyllingbryst i tre deler.
Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en annen dyp tallerken.
Bland panko paneringsmel og Hvitløksflørt i en tredje dyp tallerken.
Krydre kyllingen med salt, og vend i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje. Varm opp på middels høy varme.
Stek kyllingen i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Finhakk dill.
Bland dill, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten bolle.
Fordel rotgrønnsaker, kylling og eplesalat på tallerkener.
Server med en klatt dilldressing på siden.