Sprøstekte kyllingpinner er en sikker vinner på middagsbordet. Vi krydrer kyllingen med vår egen krydderblanding Hvitløksflørt, og serverer den med møre ovnsbakte rotgrønnsaker og en nydelig eple- og fennikelsalat. Topp med en klatt dilldressing og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
300 g
Kyllingbryst
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Bladpersille
½ stk
Fennikel
1 stk
Eple
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot, potet og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland sammen.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, halver sitron [1/2 stk, 2P].
Grovhakk persille.
Skjær eple i tynne skiver.
Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skrell i bånd på langs. Finhakk delen som ikke kan skrelles og kast kjernen.
Bland eple, fennikel og persille i en mellomstor skål. Tilsett sitronsaft [1 ss | 2 ss], og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
På et eget skjærebrett, skjær kyllingbryst i tre deler.
Bland mel [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko paneringsmel og Hvitløksflørt i en tredje dyp tallerken.
Krydre kyllingen med salt, og vend i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje. Varm opp på middels høy varme.
Stek kyllingen i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Finhakk dill.
Bland dill, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten bolle.
Fordel rotgrønnsaker, kylling og fennikelsalat på tallerkener.
Server med en klatt dilldressing på siden.