Sprø kyllingpinner og rotgrønnsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø kyllingpinner og rotgrønnsaker

Sprø kyllingpinner og rotgrønnsaker

med fennikelsalat og dilldressing

Sprøstekte kyllingpinner er en sikker vinner på middagsbordet. Vi krydrer kyllingen med vår egen krydderblanding Hvitløksflørt, og serverer den med møre ovnsbakte rotgrønnsaker og en nydelig eple- og fennikelsalat. Topp med en klatt dilldressing og nyt!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

300 g

Kyllingbryst

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Bladpersille

½ stk

Fennikel

1 stk

Eple

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier607 kcal
Energi (kj)2538 kj
Fett16.9 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater64.7 g
Sukker24.2 g
Protein47.3 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot, potet og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland sammen.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Tilbered salat
2

I mellomtiden, halver sitron [1/2 stk, 2P].

Grovhakk persille.

Skjær eple i tynne skiver.

Halver fennikel [1/2 stk, 2P] og skrell i bånd på langs. Finhakk delen som ikke kan skrelles og kast kjernen.

Bland eple, fennikel og persille i en mellomstor skål. Tilsett sitronsaft [1 ss | 2 ss], og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Paner kylling
3

På et eget skjærebrett, skjær kyllingbryst i tre deler.

Bland mel [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Bland panko paneringsmel og Hvitløksflørt i en tredje dyp tallerken.

Krydre kyllingen med salt, og vend i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje. Varm opp på middels høy varme.

Stek kyllingen i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag dressing
5

Finhakk dill.

Bland dill, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten bolle.

Server
6

Fordel rotgrønnsaker, kylling og fennikelsalat på tallerkener.

Server med en klatt dilldressing på siden.