Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Panino, eller panini som de ofte kalles, er en veldig populær italiensk sandwich. Vår variant inneholder kremet pestodressing, sprøstekt proscuitto, italiensk hardost og fersk tomat og ruccola. Vi skal også servere kokte poteter ved siden av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
50 g
Prosciutto
2 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 stk
Tomat
40 g
Ruccola
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Kremet pestodressing
1 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær poteter i 3 cm biter.
Kok poteter i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2] og en klype pepper. Bland godt. Sett på lokk og sett til side til servering.
Legg prosciutto i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Legg baguette direkte på en rist.
Sett alt i ovnen og stek i 8-10 min, eller til prosciuttoen er sprø og baguetten gjennomvarm.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Skjær tomat i 1 cm skiver.
Visp sammen balsamico, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt og pepper i en skål. Rett før servering, tilsett halvparten av ruccolaen og bland godt.
Bland resterende ruccola med potetene.
Når baguetter er ferdig, la avkjøle litt. Skjær i to på langs.
Smør baguette med kremet pestodressing.
Legg på prosciutto, tomat og ruccola. Strø italiensk ost over, og lukk baguette.
Anrett på tallerkener.
Server poteter og resterende kremet pestodressing ved siden av.