topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø salattacos

Sprø salattacos

med krydret kjøttdeig og mild limerømme

Taco-tirsdag eller Taco-fredag? Du bestemmer! Vi steker kjøttdeig, løk, gulrot og paprika med vår ferdige krydderblanding, Tex-Mex, for perfekt tacosmak. Vi blander også rømme med limesaft for en ekstra twist. Vi bygger vår sprøe salattacos med hele salatblader, mais, kjøttdeig, grønnsaker, rømme og chili, og så er de klare til å nytes!

Tags:
Under 650 kcal
One Pan
Rask
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika, grønn

½ stk

Rød chili

1 stk

Løk

250 g

Kjøttdeig av storfe

5 g

Tex-Mex

30 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 boks

Mais

1 stk

Salat

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier518 kcal
Energi (kj)2167 kj
Fett31.99 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater26.06 g
Sukker29.2 g
Protein31.15 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk løk. Skjær paprika i 1 cm biter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær lime i båter. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av mais. 

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot, paprika og kjøttdeig i 4-5 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Krydre kjøttdeig
3

Tilsett mais, Tex-Mex, BBQ-saus [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, en klype chili og vann* [1/2 dl | 1 dl] og stek i ytterligere 2-3 min.  TIPS: Bruk så mye eller lite chili du ønsker.

Bland rømme
4

Bland rømme [1/2 pakke, 2P], en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en skål.

Forbered salatblader
5

Plukk bladene fra hjertesalat.

Server
6

Anrett salatblader på tallerkener og fyll med kjøttdeigblanding. Drypp over rømme og strø over resterende chili. Server limebåter ved siden av. TIPS: Hvis du synes det er vanskelig å spise salattacos, kan du dele opp hjertesalaten og servere retten som en salat i stedet for.