Prøv disse krydrede ovnsbakte blomkålsbukettene som får følge av friske og sprø grønnsaker i en kombinasjon som kommer til å endre synet ditt på blomkål. En perfekt balansert rett hvor hvitløken i risen er den hemmelige ingrediensen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Hvitløk
60 g
Spinat
1 stk
Gulrot
2 stk
Vårløk
1 stk
Agurk
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
150 g
Jasminris
275 g
Blomkål
1 g
Chiliflak
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Ketchup (steg 1)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i små buketter.
Bland en klype chiliflak, aioli og ketchup [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Bland inn blomkål. Tilsett panko og bland til blomkålen er dekket.
Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko fra skålen. Stek i ovnen i 25-30 min.
TIPS: Sørg for å spre blomkålen på stekebrettet slik at den blir jevnt stekt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og kok under lokk i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skyll og grovhakk spinat.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland asiatisk majones, en stor klype chiliflak og en skvett vann i en skål. Visp godt med en gaffel.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Når risen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot i 3-4 min.
Tilsett spinat og det hvite av vårløken, og stek i 1-2 min under omrøring. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett hvitløksris på tallerkener og topp med stekte grønnsaker, sprøstekt blomkål og agurk.
Drypp over litt asiatisk chilimajones og pynt med det grønne av vårløken.