topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt cajunkylling

Sprøstekt cajunkylling

med søpotetmos og lett kålsalat

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Bladpersille

1 stk

Eple

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

450 g

Søtpotet

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2589 kj
Fett18.85 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater60.99 g
Sukker14.5 g
Protein45.59 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell og skjær søtpotet i 2 cm biter. Kok søtpotet i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og legg søtpoteter tilbake i kjelen. Tilsett smør* [2 ss | 4 ss], melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i kjelen. Mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Legg lokk på for å holde varmen.

Forbered grønnsaker
2

Skjær lime i båter. Riv gulrot. Grovhakk persille. Bland Ay-Cajun-ba, panko, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål.

Paner kylling
3

Legg kyllingbryst mellom to bakepapir. Slå kyllingen med en kjøtthammer eller en kjevle til de er jevne, ca. 2 cm tykke. Dypp kylling i egg, deretter panko. Press brødraspet på. Sett til side på en tallerken.

Friter kylling
4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme og dekk bunnen med olivenolje*. Stek panert kylling i 3-4 min på hver side. TIPS: Bruk mer olivenolje* hvis kyllingen klistrer seg til pannen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Lag kålsalat
5

Skjær eple i 1 cm tynne båter. Bland limesaft [1 ss | 2 ss] og en skvett olivenolje* i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett gulrot, kålblanding og halvparten av persillen. Bland godt.

Server
6

Fordel søtpotetmos, sprø kylling og kålsalat på tallerkener. Pynt med resterende persille.