Sprøstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt kylling

Sprøstekt kylling

med quinoasalat og basilikummajones

Sprøstekt kylling er en sikker vinner på kjøkkenbordet, og denne retten er også superenkel å lage! Sett quinoaen på kok, og etter et øyeblikk har den laget seg selv. Vi gir den imidlertid litt hjelp og et ekstra smaksløft ved å blande inn tomat, agurk og rødløk marinert i balsamico. Kyllingen panerer du i tre enkle steg og steker i stekepannen. Til slutt skal det blandes en spennende hvitløks- og basilikummajones!

Tags:
Melkefri
Allergener:
Selleri
Sulfitter
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Trefarget quinoa

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Rødløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Basilikum

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier810 kcal
Energi (kj)3388 kj
Fett40.5 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater63.8 g
Sukker11.8 g
Protein49.1 g
Natrium510.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok quinoa
1

Kok opp vann [5 dl | 10 dl] i en mellomstor kjele. 

Tilsett quinoa, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels.

Kok i 12-15 min, eller til quinoa har fått dobbel størrelse.

Hell ut overflødig vann.  

Forbered rødløk
2

I mellomtiden, del rødløk i to og skjær i tynne skiver. 

Bland rødløk, balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Panér kylling
3

Legg kylling mellom to bakepapir og bank kylling med en kjøtthammer eller kjevle til ca 2 cm tykkelse. Krydre med en klype salt.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Ha brødrasp i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, så i egg og til sist i brødrasp. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om kyllingen setter seg fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Bland sammen
5

I mellomtiden, finhakk basilikum. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland majones, hvitløk, basilikum, vann [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. 

Skjært tomat og agurk i 1 cm biter.

Bland tomat, agurk, quinoa og olivenolje [1 ss | 2 ss] sammen med rødløk. Krydre med en klype salt og pepper.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett sprøstekt kylling og quinoasalat på tallerkener.

Drypp hvitløks- og basilikummajones over kyllingen.