Sprøstekt kylling er en sikker vinner på kjøkkenbordet, og denne retten er også superenkel å lage! Sett quinoaen på kok, og etter et øyeblikk har den laget seg selv. Vi gir den imidlertid litt hjelp og et ekstra smaksløft ved å blande inn tomat, agurk og rødløk marinert i balsamico. Kyllingen panerer du i tre enkle steg og steker i stekepannen. Til slutt skal det blandes en spennende hvitløks- og basilikummajones!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Trefarget quinoa
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Rødløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
300 g
Kyllingbryst
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Basilikum
½ stk
Hvitløk
5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ss
Vann (steg 5)
Kok opp vann [5 dl | 10 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett quinoa, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels.
Kok i 12-15 min, eller til quinoa har fått dobbel størrelse.
Hell ut overflødig vann.
I mellomtiden, del rødløk i to og skjær i tynne skiver.
Bland rødløk, balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Legg kylling mellom to bakepapir og bank kylling med en kjøtthammer eller kjevle til ca 2 cm tykkelse. Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Ha brødrasp i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, så i egg og til sist i brødrasp. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om kyllingen setter seg fast i pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, finhakk basilikum. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland majones, hvitløk, basilikum, vann [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjært tomat og agurk i 1 cm biter.
Bland tomat, agurk, quinoa og olivenolje [1 ss | 2 ss] sammen med rødløk. Krydre med en klype salt og pepper.
Skjær kylling i skiver.
Anrett sprøstekt kylling og quinoasalat på tallerkener.
Drypp hvitløks- og basilikummajones over kyllingen.