Dagens middag er en spennende og smakfull vri på den klassiske Kylling Kiev. Kjennetegn som vi skal ta med oss fra den klassiske varianten er sprøstekt svinekjøtt med fyldig hvitløkssmør. Ekstra tilbehør er krydret ovnsbakt brokkoli og en rund og god grønnsaksmos. Dette er en rask og enkel middag som passer for alle.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
500 g
Bakepotet
2 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
4 g
Hvitløksflørt
¼ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Melk (steg 2)
1 etter behov
Egg (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Ta smør [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet. Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til mørt.
Kok opp en kjele med saltet vann. Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm skiver. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Kok poteter og gulrot i 11-13 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 4 ss] og salt [½ ts | 1 ts] og mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.
Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk. Bland smør [2 ss | 4 ss], hvitløk og persille i en skål. Skjær svinekjøtt i to like stor stykker på langs, på et eget skjærebrett.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i en ny dyp tallerken. Dypp svinekjøtt først i egg og deretter i pankoblandingen. Legg på en tallerken.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp til middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Tilsett ekstra olje for å unngå at kjøttet setter seg fast i pannen. Stek svinekjøtt i flere omganger om det blir fullt i pannen.
Anrett grønnsaksmos og ovnsbakt brokkoli på tallerkener. Legg svinekjøtt ved siden av og hell over hvitløkog persillesmør mens kjøttet er varmt.