Sprøstekt svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt svinekjøtt

Sprøstekt svinekjøtt

med ovnsbakt brokkoli og grønnsaksmos

Dagens middag er en spennende og smakfull vri på den klassiske Kylling Kiev. Kjennetegn som vi skal ta med oss fra den klassiske varianten er sprøstekt svinekjøtt med fyldig hvitløkssmør. Ekstra tilbehør er krydret ovnsbakt brokkoli og en rund og god grønnsaksmos. Dette er en rask og enkel middag som passer for alle.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

500 g

Bakepotet

2 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 2)

1 etter behov

Egg (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2904 kj
Fett24.9 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater67.9 g
Sukker13.7 g
Protein49.42 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak brokkoli
1

Ta smør [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet. Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til mørt.

Lag grønnsaksmos
2

Kok opp en kjele med saltet vann. Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm skiver. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Kok poteter og gulrot i 11-13 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 4 ss] og salt [½ ts | 1 ts] og mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.

Forbered råvarer
3

Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk. Bland smør [2 ss | 4 ss], hvitløk og persille i en skål. Skjær svinekjøtt i to like stor stykker på langs, på et eget skjærebrett.

Panér kjøtt
4

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i en ny dyp tallerken. Dypp svinekjøtt først i egg og deretter i pankoblandingen. Legg på en tallerken.

Stek svinekjøtt
5

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp til middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Tilsett ekstra olje for å unngå at kjøttet setter seg fast i pannen. Stek svinekjøtt i flere omganger om det blir fullt i pannen.

Server
6

Anrett grønnsaksmos og ovnsbakt brokkoli på tallerkener. Legg svinekjøtt ved siden av og hell over hvitløkog persillesmør mens kjøttet er varmt.