La oss friste med smaksrike vegetarlapper laget med grønne linser, løk, hvitløk, panko paneringsmel, umamisaus og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Lappene serveres med sprøstekte potetbåter, en frisk agurksalat med lime, rødløk, spinat og cashewnøtter og toppes med en klatt kremet urteyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Mynte & koriander
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
50 g
Umamisaus
(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)
4 g
Ga-Laksa
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
2 stk
Egg (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.
Hell væske av grønne linser og mos i en stor skål med en potetmoser.
Finhakk gul løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland grønne linser, gul løk, hvitløk, Ga-Laksa, panko paneringsmel, umamisaus, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klyp pepper.
Skyll spinat.
Grovhakk agurk.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], rødløk, agurk, spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels varme.
Form farse til lapper (2 per person). Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Stek i omganger ved behov.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de smuldre.
I mellomtiden, finhakk koriander og mynte.
Bland urter, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål, og sett til side.
Anrett potet, salat og lapper på tallerkener.
Dryss cashewnøtter over salat.
Server med en klatt urteyoghurt.