Sprøstekte grønne linselapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekte grønne linselapper

Sprøstekte grønne linselapper

med agurksalat og cashewnøtter

La oss friste med smaksrike vegetarlapper laget med grønne linser, løk, hvitløk, panko paneringsmel, umamisaus og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Lappene serveres med sprøstekte potetbåter, en frisk agurksalat med lime, rødløk, spinat og cashewnøtter og toppes med en klatt kremet urteyoghurt.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Sesam
Soya
Hvete
Gluten
Bløtdyr
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 pose

Mynte & koriander

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløk

½ stk

Lime

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

50 g

Umamisaus

(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

4 g

Ga-Laksa

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

2 stk

Egg (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3365 kj
Fett32.6 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater96.3 g
Sukker15.3 g
Protein27.8 g
Natrium168.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.

Forbered lapper
2

Hell væske av grønne linser og mos i en stor skål med en potetmoser.

Finhakk gul løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland grønne linser, gul løk, hvitløk, Ga-Laksa, panko paneringsmel, umamisaus, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klyp pepper.

Lag salat
3

Skyll spinat.

Grovhakk agurk.

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], rødløk, agurk, spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels varme.

Form farse til lapper (2 per person). Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Stek i omganger ved behov.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de smuldre.

Lag urteyoghurt
5

I mellomtiden, finhakk koriander og mynte.

Bland urter, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål, og sett til side.

Server
6

Anrett potet, salat og lapper på tallerkener.

Dryss cashewnøtter over salat.

Server med en klatt urteyoghurt.