Sprøstekte grønne linselapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekte grønne linselapper

Sprøstekte grønne linselapper

med agurksalat og cashewnøtter

La oss friste med smaksrike vegetarlapper laget med grønne linser, løk, hvitløk, panko paneringsmel, soyasaus og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Lappene serveres med sprøstekte potetbåter, en frisk agurksalat med lime, rødløk, spinat og cashewnøtter og toppes med en klatt kremet urteyoghurt.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Gluten
Hvete
Melk
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Ga-Laksa

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

½ stk

Rødløk

1 stk

Løk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2

Egg til lapper

2 ss

Mel til lapper

½ ts

Salt til lapper

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier690 kcal
Energi (kj)2886 kj
Fett20.7 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater94.3 g
Sukker10.2 g
Protein28.4 g
Natrium168.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.

Forbered lapper
2

Hell væske av grønne linser og mos i en stor skål med en potetmoser.

Finhakk gul løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland grønne linser, gul løk, hvitløk, Ga-Laksa, panko, soyasaus, egg, hvetemel, salt og en stor klyp pepper.

Lag salat
3

Skyll spinat.

Grovhakk agurk.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Bland limesaft, rødløk, agurk, spinat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels varme.

Form farse til lapper (2 per person). Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Stek i omganger ved behov.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de smuldre.

Lag urteyoghurt
5

I mellomtiden, finhakk koriander og mynte.

Bland urter, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål, og sett til side.

Server
6

Anrett potet, salat og lapper på tallerkener.

Dryss cashewnøtter over salat.

Server med en klatt urteyoghurt.