topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og cajunmajones

Stekt biff og cajunmajones

med gratinert maiskolbe og sprø grønnkål

Det er sommer, og i dag skal vi lage en nydelig krydret biff! Vi serverer biff med hvitløksbakte poteter og kål. Vi skal også lage smakfulle maiskolber toppet med cajunmajones, ost og gressløk. En fest for smaksløkene!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

300 g

Ytrefilet av storfe

1 stk

Maiskolbe

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Gressløk

2 stk

Hvitløk

500 g

Poteter

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier873 kcal
Energi (kj)3651 kj
Fett46.7 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater82.8 g
Sukker6.8 g
Protein48.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). 

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre med en klype salt og Panamat. 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, topp med hvitløk og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mør. 

Forbered råvarer
2

Finhakk gressløk. 

Rensk maiskolbe. 

Skjær maiskolbe i to.

Bland majones og Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper. 

Fjern stilken og grovhakk grønnkål.

Ovnsbak maiskolber
3

Hell en skvett olivenolje over maiskolbene og krydre med en klype salt og pepper. 

Når potetene har 20 min igjen, legg maiskolbene på stekebrettet. 

Bak i 15-25 min, eller til mør.

Stek kjøtt
4

Når potetene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, til brunet. Senk varmen. Stek videre i 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk inn i folie og la hvile i 5 min. 

TIPS: Stek kjøtt i 1-2 min til for godt stekt.

Stek grønnkål
5

Når potetene har 5 min igjen, fordel grønnkål på stekebrettet. 

Stek ut steketiden, eller til sprøtt. 

Når mais er ferdig, smør på litt cajunmajones og strø over italiensk ost og gressløk.

Server
6

Skjær kjøtt i skiver.

Anrett mais, grønnsaker og kjøtt på tallerkener. 

Server resterende majones på siden.