Italia har mye å by på, og i dag har vi latt oss inspirere! Vi skal steke den møreste biffen, og lage en nydelig kremet potetsalat med creme fraiche, sennep, sitron og spinat. Vi serverer biff og potetsalat med stekte maiskolber toppet med italiensk ostesmør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
500 g
Poteter
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Maiskolbe
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
10 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1.5 etter behov
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.
Ta smør ut av kjøleskapet.
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.
Kok potet i 10-12 min, eller til bitene lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.
Mens potetene koker, skyll og grovhakk spinat.
Finhakk dill.
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland smør [1,5 ss | 3 ss] og finrevet ost [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
Rensk maiskolbe og del i to.
Varm en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, til brunet. Senk varmen. Stek videre i 1-2 min på hver side for medium rå. Smør på halvparten av ostesmøret. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Når potetene har 8 min igjen, legg mais i det kokende vannet og kok i 5-8 min, eller til møre.
La mais ligge i kjelen (uten vann og med lokk) for å holde seg varm.
Sett potetene til avkjøling.
Når potetene er avkjølt, bland dem med creme fraiche [1/2 pakke, 2P], grov sennep, sitronsaft [1 ss | 2 ss], spinat, dill, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Anrett kjøtt, potetsalat og maiskolbe på tallerkener.
Krydre kjøtt med en stor klype pepper.
Topp mais med resterende ostesmør.