Stekt biff og italiensk ostesmør
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og italiensk ostesmør

Stekt biff og italiensk ostesmør

med kremet potetsalat og maiskolbe

Italia har mye å by på, og i dag har vi latt oss inspirere! Vi skal steke den møreste biffen, og lage en nydelig kremet potetsalat med creme fraiche, sennep, sitron og spinat. Vi serverer biff og potetsalat med stekte maiskolber toppet med italiensk ostesmør.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Maiskolbe

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

10 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 etter behov

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier820 kcal
Energi (kj)3431 kj
Fett40.5 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater83 g
Sukker7.9 g
Protein47.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. 

Ta smør ut av kjøleskapet. 

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter. 

Kok potet i 10-12 min, eller til bitene lett kan stikkes i med en kniv. 

Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side. 

Forbered råvarer
2

Mens potetene koker, skyll og grovhakk spinat. 

Finhakk dill. 

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to. 

Bland smør [1,5 ss | 3 ss] og finrevet ost [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. 

Rensk maiskolbe og del i to.

Stek kjøtt
3

Varm en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, til brunet. Senk varmen. Stek videre i 1-2 min på hver side for medium rå. Smør på halvparten av ostesmøret. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Tilbered mais
4

Når potetene har 8 min igjen, legg mais i det kokende vannet og kok i 5-8 min, eller til møre.

La mais ligge i kjelen (uten vann og med lokk) for å holde seg varm. 

Sett potetene til avkjøling.

Lag potetsalat
5

Når potetene er avkjølt, bland dem med creme fraiche [1/2 pakke, 2P], grov sennep, sitronsaft [1 ss | 2 ss], spinat, dill, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Server
6

Anrett kjøtt, potetsalat og maiskolbe på tallerkener. 

Krydre kjøtt med en stor klype pepper. 

Topp mais med resterende ostesmør.