Stekt biff og kremet basilikumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet basilikumsaus

Stekt biff og kremet basilikumsaus

med hvitløksmos og avokadosalat

Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til lørdagskvelden. Vi skal nemlig lage en supermør biff marinert i soyasaus. Tilbehøret i dag er en potetmos med hvitløk, syrlig tomatsalat med balsamico, spinat og solsikkefrø, og en nydelig basilikumsaus med creme fraiche og honning.

Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

400 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

12.5 g

Honning

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Avokado

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier794 kcal
Energi (kj)3321 kj
Fett42.8 g
Mettet fett19.7 g
Karbohydrater49.6 g
Sukker14.7 g
Protein45.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Mariner kjøtt
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele. 

Bland halvparten av soyasaus og en god klype pepper i en mellomstor skål. Vend kjøtt i sausen. Sett til side for marinering.  

Lag potetmos
2

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. 

Skrell hvitløk. 

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Lag salat
3

Plukk og finhakk basilikum.

Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Grovhakk. 

Skyll spinat. 

Bland avokado, spinat, balsamico, halvparten av solsikkefrøene og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Sett til side.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. 

Stek kjøtt (la marinaden ligge igjen i skålen) i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. 

TIPS: Stek kjøtt i 1-2 min til hvis du ønsker det godt stekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og rør inn resterende soyasaus (ta med marinaden i skålen), creme fraiche, honning [1/2 pose, 2P] og basilikum. 

Kok i 1-2 min, eller til tyknet.

Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.

Server
6

Anrett kjøtt og potetmos på tallerkener. 

Hell saus over kjøtt. 

Legg til salat og topp med resterende solsikkefrø.