Dette er en spennende og smakfull rett som er perfekt til helgekosen! Vi skal lage en mør og perfekt stekt biff, og tilbehøret i dag er pommes frites laget av rotfrukter, sprøstekt vårløk og en fantastisk soppsaus med smør, fløte og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
300 g
Rotfruktsblanding
300 g
Poteter
100 g
Østershatter
1 stk
Hvitløk
½ pose
Kruspersille
2 stk
Vårløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.
Skjær rotfruktsblanding (uskrellet) og poteter i 2 cm staver.
Fordel på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min.
Grovhakk østerssopp.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille [½ pose, 2P].
Skjær av roten til vårløk.
Når grønnsakene har 15 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme.
Stek vårløk (del i to om bitene ikke passer i pannen) under omrøring i 3-5 min. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.
Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Overfør til et skjærebrett, krydre med en klype pepper og pakk inn i folie.
TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du ønsker den mer stekt.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen og varm opp på middels høy varme (ikke vask pannen).
Stek sopp og hvitløk i 2-3 min.
Senk varmen til middels og tilsett matfløte [½ pakke, 2P], worcestersaus, kyllingbuljong, halvparten av persillen og en klype salt og pepper. La småkoke i 2-3 min.
Skjær biff i skiver og tilsett kraft fra kjøttet i stekepannen.
Anrett grønnsaker, vårløk og biff på tallerkener.
Hell soppsaus over biffen og pynt med resterende persille.