Stekt biff og kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet soppsaus

Stekt biff og kremet soppsaus

med brunet vårløk og ovnsbakte rotfrukter

Dette er en spennende og smakfull rett som er perfekt til helgekosen! Vi skal lage en mør og perfekt stekt biff, og tilbehøret i dag er pommes frites laget av rotfrukter, sprøstekt vårløk og en fantastisk soppsaus med smør, fløte og persille.

Allergener:
Melk
Soya
Gluten
Bygg
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

300 g

Rotfruktsblanding

300 g

Poteter

100 g

Østershatter

1 stk

Hvitløk

½ pose

Kruspersille

2 stk

Vårløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier834 kcal
Energi (kj)3490 kj
Fett51.6 g
Mettet fett23.4 g
Karbohydrater51.6 g
Sukker14.7 g
Protein43.4 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. 

Skjær rotfruktsblanding (uskrellet) og poteter i 2 cm staver. 

Fordel på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min. 

Forbered råvarer
2

Grovhakk østerssopp. 

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille [½ pose, 2P].

Skjær av roten til vårløk.

Stek vårløk
3

Når grønnsakene har 15 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme.

Stek vårløk (del i to om bitene ikke passer i pannen) under omrøring i 3-5 min. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

Stek biff
4

Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Overfør til et skjærebrett, krydre med en klype pepper og pakk inn i folie.

TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du ønsker den mer stekt.

Lag soppsaus
5

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen og varm opp på middels høy varme (ikke vask pannen).

Stek sopp og hvitløk i 2-3 min.

Senk varmen til middels og tilsett matfløte [½ pakke, 2P], worcestersaus, kyllingbuljong, halvparten av persillen og en klype salt og pepper. La småkoke i 2-3 min.

Skjær biff i skiver og tilsett kraft fra kjøttet i stekepannen.

Server
6

Anrett grønnsaker, vårløk og biff på tallerkener.

Hell soppsaus over biffen og pynt med resterende persille.