Stekt biff og kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet soppsaus

Stekt biff og kremet soppsaus

med hvitløksmos og ovnsbakte grønnsaker

Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi skal nemlig lage mør og perfekt stekt ytrefilet av storfe. Tilbehøret i dag passer perfekt til, og består av potetmos med hvitløk, ovnsbakt pastinakk og gulrot, og en fantastisk soppsaus med masse fløte og persille.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

200 g

Sjampinjong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

400 g

Bakepotet

4 g

Kyllingbuljong

2 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

25 g

Honning

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

3 ss

Melk (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier738 kcal
Energi (kj)3087 kj
Fett23.7 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater85.7 g
Sukker32.3 g
Protein47.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta biff ut av kjøleskapet, og krydre hver side med en klype salt.

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Skrell hvitløk.  

Lag potetmos
2

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, skjær pastinakk (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Når grønnsakene har 10 min igjen av steketiden, bland inn honning.

I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.

Finhakk persille.

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk biff inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek biff i ytterligere 1-2 min dersom du ønsker det bedre stekt.

Lag saus
5

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. 

Tilsett hvetemel [1/2 ss | 1 ss], kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Rør godt.

Tilsett matfløte og persille og kok i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.

Server
6

Skjær biff i tynne skiver og anrett på tallerkener.

Topp med soppsaus.

Legg grønnsaker og potetmos på siden.