Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi skal nemlig lage mør og perfekt stekt ytrefilet av storfe. Tilbehøret i dag passer perfekt til, og består av potetmos med trøffelolje, ovnsbakt pastinakk og gulrot, og en fantastisk soppsaus med masse fløte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Sjampinjong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
2 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Bladpersille
8 ml
Trøffelolje
300 g
Ytrefilet av storfe
400 g
Bakepotet
½ ts
Salt (steg 2)
3 ss
Melk (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Smør (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur, og krydre hver side med en klype salt.
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], trøffelolje og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.
I mellomtiden, skjær pastinakk (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.
Finhakk persille og hvitløk (eller press).
Bland persille og smør [1 ss | 2 ss] med grønnsaker, når de er ferdige.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk biff inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek biff i ytterligere 1-2 min dersom du ønsker det godt stekt.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme.
Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett hvetemel [1/2 ss | 1 ss], kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Rør godt.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kok i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.
Skjær biff i tynne skiver og anrett på tallerkener.
Topp med soppsaus.
Legg grønnsaker og potetmos på siden.