Dette er en spennende og smakfull rett som er perfekt til helgekosen! Vi skal lage en mør og perfekt stekt biff, og tilbehøret i dag er grønnsaksfries laget av rotgrønnsaker, sprøstekt vårløk og en fantastisk soppsaus med smør, fløte og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
300 g
Poteter
100 g
Østershatter
1 stk
Hvitløk
½ pose
Kruspersille
2 stk
Vårløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Gulrot
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre med en klype salt.
Skjær potet og grønnsaker (uskrelte) i 2 cm fries.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P], drypp over en skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Grovhakk sopp.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille [1/2 pose, 2P].
Skjær av rot på vårløk.
Når grønnsakene har 15 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek vårløk (skjær i to om nødvendig) i 3-5 min, eller til forkullet.
Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken til servering.
Ha en skvett olivenolje i stekepannen.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Ha smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne brukt til kjøtt (ikke vask den), og smelt på middels høy varme.
Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.
Senk varmen til middels. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], worcestersaus [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, halvparten av persille og en klype salt og pepper. La putre i 2-3 min.
Skjær kjøtt i tynne skiver, og ha kraft fra kjøttet i sausen.
Anrett grønnsaksfries, vårløk og kjøtt på tallerkener.
Hell soppsaus over kjøtt og pynt med resterende persille.